Dit ben ik

 • Ik ben realistisch positief omdat ik vind dat er altijd meer wegen zijn om ergens naartoe te werken of tegenaan te kijken. Ik heb altijd ideeën genoeg om situaties anders te bekijken. En anders aan te pakken. Mijn keuze is om positief te zijn.
 • Ook heb ik de nodige zelfspot en lach ik het hardste om mezelf. Ik benader graag dingen met humor, soms om te kunnen relativeren.
 • De manier waarop ik werk noem ik: ”Estheriaans”. Dat is niet in geijkte vakjes en methodieken te gieten maar het is wel de beste aanpak die op maat bij jou past. Daarbij voel ik heel goed aan wat jij nodig hebt.
 • Ik ben ervaringsdeskundige en heb dus zelf veel meegemaakt van waar jij ook tegenaan loopt, waardoor ik me extra goed kan inleven en kan aansluiten op jou.
 • – Het blijven ontwikkelen van mezelf vind ik heel belangrijk en mega interessant. De verschillende behandelingen en coachingsessies die ik geef heb ik ook zelf doorlopen. Ik wil namelijk weten wat ik jou aanbied en hoe het in de praktijk werkt. Daardoor weet ik ook dat het gewoon werkt en bijdraagt aan een gelukkiger leven.
 • Bij mij is het “What you see is what you get”. Ik ben in mijn privéleven en in mijn werk dezelfde Esther. Ik doe me niet anders voor omdat ik dat niet kan, niet wil en ook niet nodig heb.

Wist je dat ik van paars hou?

 • Paars is mijn lievelingskleur is en ik heb zelfs een hele muur in mijn woonkamer in deze mooie kleur geverfd.
 • Als er in een recept 1 teen knoflook staat, ik er een hele bol knoflook in gooi, en voor de zekerheid nog 1 teen extra, want heeee anders proef je dat toch niet…!
 • Ik heel graag wandel in de natuur en me altijd verwonder over hoe mooi alles is als je er maar oog voor hebt. Daarbij hou ik er ook om dat alles op de foto te zetten, ik heb dan ook heul veul foto’s op mijn telefoon staan.
 • De muziek uit de jaren ’80 mijn lievelingsmuziek is, ik deze altijd meezing en met mijn dochter door de kamer ‘hutsefluts’ (wild door de kamer dans), niks is te gek.
 • Er tussen de voegen in mijn achtertuin plantjes zijn gaan groeien en ik ze laat staan omdat ik het zo leuk vind als daar bloemetjes in komen.

Waarom doe ik dit?

Ik geloof dat elke vrouw door haar enorme verantwoordelijkheidsgevoel, empathie voor de omgeving en het klaarstaan voor anderen de wereld een heel stuk liefdevoller kan maken en dat mensen in plaats van door verdeeldheid, in verbondenheid met elkaar omgaan.

Helaas komt het ook vaak voor dat haar mooie eigenschappen tegen haar werken en zij daardoor haar grenzen niet goed kan voelen en aangeven.

Dat is jammer want dat gaat ten koste van haar eigen psychische en lichamelijke gezondheid en kan zelfs uitmonden in een burn-out. Ook haar gezin kan eronder gaan lijden.

Maar uit eigen ervaring weet ik dat dat anders kan. Door oefeningen en coaching en kan ze het heft weer in eigen handen nemen, haar grenzen voelen en daarnaar handelen en de persoon worden die ze wil zijn. Met veel meer energie om leuke dingen te gaan doen met haar gezin en haar vriendinnen. Zij is daardoor een voorbeeld voor haar kinderen en andere vrouwen.

Daarom help ik haar haar grenzen weer te voelen en ernaar te luisteren. Zij maakt daardoor andere keuzes zodat zij door haar zelfvertrouwen weer volop in haar kracht kan staan en een voorbeeld voor anderen kan zijn. Daarbij kan ze mensen met elkaar laten verbinden en er op een betrokken manier voor elkaar laten zijn. Ze maakt het leven voor zichzelf en voor anderen zoveel mooier.

Waar kom ik vandaan?

Toen ik een jong meisje was heb ik me klein en onzichtbaar gemaakt om maar niemand tot last te zijn.  Ik schakelde mijn gevoel uit en deed wat er van mij verwacht werd (of wat ik dacht dat er van mij verwacht werd). Ik wist helemaal niet wat ik zelf wilde of wie ik wilde zijn.

Jarenlang ben ik door middel van allerlei therapieën op zoek geweest naar wat mij gelukkiger zou maken. Naar manieren die mij rust konden brengen en te laten voelen wat mijn grenzen waren en wie Esther eigenlijk echt was. Ik wilde goed voor mezelf leren zorgen en erachter komen wat het betekent om te houden van jezelf. Therapieën hielpen mij niet, ik kwam er niet verder mee. Al dat gepraat over wat er was gebeurt, ik kon er niks mee. Ik wilde vooruit maar wist niet hoe.

 

Tot ik mijn schouder brak en letterlijk voor een paar weken plat kwam te liggen. Ik werd toen gedwongen hulp te vragen omdat ik veel niet meer zelf kon. Ik ging me afvragen wat ik nu eigenlijk had bereikt en of ik er blij mee was. Ik kwam erachter dat ik helemaal klaar was met het leven wat ik leidde.

Ik ben de coachingsopleiding gaan volgen die ik al langere tijd voor ogen had en heb daarbij ook weer veel over mezelf geleerd. Ik werd een ander mens Ik liet anderen toe en die waren daar ook heel blij dat ik ze niet meer op afstand hield. Ik voelde dat ik het waard was dat mensen er ook voor mij zouden zijn en dat het geven en nemen is. Ook ben ik lichamelijke en psychische signalen veel eerder serieus gaan nemen en nu kan ik dus het leven leven wat ik graag wil en dingen doen die ik belangrijk en nodig vindt, zonder schuldgevoel.

Doordat ik me daarna nog verder ging verdiepen in alternatieve geneeswijzen zoals reiki en hypnotherapie en kwam ik erachter dat hoofd en lichaam niet los van elkaar kunnen worden gezien. Alleen over je problemen praten lost het niet op zolang je niet bij je gevoel kan komen en daardoor niet kan voelen wat je wil, wat je grenzen zijn en waar je gelukkig van wordt.

Uit eigen ervaring weet ik dus wel hoe je bij je gevoel kan komen en dit kan omzetten in een gelukkiger leven waarin je er niet alleen voor staat en mensen jou ook mogen helpen. Een leven waarin ik aan het roer sta, met de golven mee kan bewegen en mijn eigen richting kan bepalen.

Mijn passie is dan ook vrouwen te ondersteunen en verder te helpen in de processen die ik ook heb meegemaakt. Ik gun ze de inzichten die ik heb gekregen maar dan al vroeger in hun leven. Ze zullen net als ik hun eigen grenzen voelen, hiernaar handelen en dingen gaan ondernemen waarvan ze gelukkig worden. Ze maken hun eigen keuzes hierin en krijgen zoveel meer energie omdat ze hulp gaan vragen. Gewoon omdat ze voelen dat ze het waard zijn. Hun eigenwaarde en zelfvertrouwen zullen enorm groeien.

Ik schrijf ook graag gedichten, hieronder kun je een van mijn favoriete zelf geschreven gedichten lezen.

💜💜💜

Lieve mooie vrouw
Deze roos is voor jou
Voor wie en hoe mooi jij bent
Die vaak voor anderen rent

De vrouw die zichzelf soms vergeet
En die eigenlijk wel weet
Dat ze liefde zonder zichzelf deed
En dat ze dat enorm speet

Hoe mooi is liefde voor de echte jij
Dat maakt je toch enorm blij
Kies voor jezelf en voel je vrij
Kom er steeds dichterbij!

💜💜💜